top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové LILKOVÉ KARI

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Kari. Poprvé jsem se s Kari (Curry) setkala v Londýně, kde jsem jako studentka bydlela v místní rodině jedná lékařky. Ona byla původně z Cejlonu. A ta uměla skvěle vařit. Samozřejmě pro mě bylo Kari synonymem pro koření, nevěděla jsem, že je to také pokrm. První moje Kari bylo tak neskutečně pálivé, že mě až vytryskly slzy. Ale postupem času jsem si zvykla.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa.

Suroviny pro 3 osoby:

  • 1 velký lilek

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžička zázvorové pasty (nastrouhaný zázvor)

  • 1 plechovka kokosového mléka

  • 1 lžička zeleného kari (pasta)

  • 1 lžička koření Garam masala

  • 1 bílý jogurt

  • hrst čerstvého koriandru

  • 1 lžíce oleje (ne olivový)

  • sůl a pepř


Bezlepkové LILKOVÉ KARI

Postup přípravy:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky, lilek na kostky ve velikosti sousta.

  2. Do hrnce dáme olej, zahřejeme a přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu do zlatova. Následně přidáme zázvorovou a kari pastu, koření a necháme rozvonět.

  3. Přidáme lilek a rychle orestujeme, osolíme, opepříme. Musíme dávat pozor aby se nám koření nepřipálilo.

  4. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit do poloměkka – lilek nesmí být rozvařený.

  5. Nakonec přidáme jogurt a koriandr a můžeme podávat.

Doporučená příloha:

Rýže basmati, rýžové nudle.




Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page