Jedná se o základní recept na tuto výbornou rybu. Obecně se dá použít samozřejmě i na jiné ryby, které si chceme rychle a nekomplikovaně připravit. Je velmi důležité si k rybě přičichnout, před tím, než ji budeme připravovat. Dbejte také na neporušený teplotní řetězec. Tedy, jakmile nakoupíme, dáme rybu rychle do ledničky, pokud se ji nechystáme okamžitě připravovat.
Velmi snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, laktózy a vajec
Suroviny:
filety z lososovitého pstruha, lze koupit celý a vyfiletovat
sůl, pepř
olej na smažení (olivový, řepkový nebo třeba slunečnicový)
petrželka a citron k podávání
Postup přípravy:
Filety si dobře osolíme a opepříme.
Rozehřejeme si olej, můžeme přidat trošku másla nebo použít máslo přepuštěné.
Pstruha pečeme nejdříve kůží dolů, poté obrátíme a dopečeme.
Po dopečení posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme citronem nebo limetou.
Jako přílohu můžeme podávat vařenou brokolici, brambory nebo třeba zeleninový salát.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments