Tyto makové housky jsou velmi výživné. Použila jsem mandle, tučný tvaroh a jako obvykle, má oblíbená semínka.
Snadné, ale náročné na suroviny.
Doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.
Bez lepku a vajec, vegetariánské, pokud nepoužije na svačinku šunku jako já:-)
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Suroviny:
1/2 balení bezlepkového droždí
5 lžic vlažného mléka
1 lžíce pohankové mouky
1 lžíce třtinového cukru
1 hrnek mixu bezlepkových mouk nebo koupeného mixu (já jsem použila mix kokosové, pohankové, rýžové, amarantové, kukuřičné, konopné)
1 lžíce psyllia
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce chia semínek
1 hrnek semínek dle vlastního uvážení včetně 1/2 balení plátků mandlí a 1 lžíce máku
mák na obalení housek
1 tučný tvaroh
1 lžička soli
na špičku nože xantan
Postup přípravy:
Z mléka, droždí, mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
V troše vlažné vody si necháme nabobtnat Chia semínka a Psyllium. Každé zvlášť.
Do kvásku přidáme suché a mokré přísady, pořádně musíme těsto zpracovat vařečkou nebo v robotu.
Těsto musí být tužší.
Necháme kynout asi 45 minut.
Vytvarujeme koule, které obalíme mákem.
Pečeme asi 30 minut při 180 °C (podle velikosti housek).
Necháme vychladnout na mřížce.
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments