top of page

Bezlepkové MALINOVÉ TIRAMISU

Aktualizováno: 4. 11. 2022

I piškoty jsem upekla. Ale budu na nich ještě pracovat. Na můj vkus hodně sladké, ale protože do krému dávám len lžíci cukru, vlastně v pořádku. Použila jsem cukr demerara, má karamelový nádech a espressem funguje znamenitě. Krém nedělám ze syrových žloutků, jak uvádějí některé recepty, ale vyšlehám je s cukrem ve vodní lázni.


A tentokrát s lyofilizovanými (sušené mrazem) malinami. Pokud preferujete klasiku, použijte kakao. Likér nepoužívám, vhodné tedy i pro děti. Kávu můžete použít bez kofeinu.

  • Snadné, doba přípravy těsta 20 min. + pečení, krém 15 min. + chlazení, ideálně přes noc

  • Bez lepku a bez masa


Bezlepkové MALINOVÉ TIRAMISU

Suroviny:


Na piškoty:

  • 2 vejce

  • 3 lžíce krupicového cukru (demerara) dle chuti

  • špetka soli

  • 5 lžic bezlepkové mouky (1 kokos, 1 rýžová, 2 kukuřičná, 1 bramborového škrobu)


Na krém:

  • 1 balení mascarpone

  • 2 žloutky

  • 1 lžíce cukru krupice (demerara)

  • asi 5 lžic lyofilizovaných malin

  • 1 větší hrnek espressa


Bezlepkové MALINOVÉ TIRAMISU

Postup přípravy:


Piškoty:

  • Troubu si předehřejeme na 170 °C a na plech dáme pečící papír.

  • Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.

  • Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem.

  • V jiné míse vyšleháme se špetnou soli tuhý sníh. Ideálně v robotu.

  • Následně opatrně přidáváme mouku, pak sníh a zase mouku, až zpracujeme vše.

  • Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme jej na pečící papír.

  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • Necháme vychladnout a jdeme na krém.


Krém:

  • Žloutky si dáme do mísy společně s cukrem.

  • Připravíme si vodní lázeň, tedy do hrnce, na kterém nám bude sedět skleněná nebo keramická mísa, si dáme vodu, tak 2 cm ode dna a necháme dojít k varu.

  • V míse za stálého šlehání vyšleháme žloutky s cukrem do světlého krému.

  • Necháme vystydnout a následně spojíme s mascarpone.

  • Poté namočíme vystydlé piškoty ve vlažném espresu a dáme do servírovací mísy vrstvu piškotů, pak krém, posypeme malinami, poté zase piškoty, krém a nakonec dozdobíme malinami.

  • Necháme vydře vychladnout v lednici, ideálně přes noc a můžeme podávat.


Dobrou chuť přeji!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page