Na tento mandlový koláč jsem si svoji mandlovou mouku udělala sama. Pokud máte mlýnek na kávu, tak si snadno mandle umelete. Nebo si samozřejmě můžete koupit mouku mandlovou, nechám na vás. Jako obvykle. Jedná se o velmi jednoduchý recept bez vážení, neboť nemám váhu.
Velmi snadné
Bez lepku a masa.
SUROVINY:
1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila kokosovou, cizrnovou, amarantovou. Směs si samozřejmě můžete také koupit.
1 hrnek mletých mandlí
1 hrst nasekaných mandlí nahrubo
5 lžic třtinového cukru
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
1/2 prášku do pečiva (bez lepku)
1/2 lžičky Xantanu (pokud nemáme nevadí, ale může se nám koláč drolit)
3 vejce
1 jogurt bílý
máslo na vymazání formy a trocha kokosu na vysypání
Postup přípravy:
Žloutky a bílky si oddělíme.
Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do světlé, téměř bílé barvy a krémové konzistence.
Bílky si také vyšleháme do pevného sněhu a dáme stranou.
Do žloutkové hmoty zašleháme jogurt a olej a následně zašleháme sypké přísady, které jsme si promíchali.
Opatrně vmícháme sníh.
Nalijeme do vymazané máslem a kokosem vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Nakonec necháme vychladnou na mřížce.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments