U nás v domácnosti máme salát ke každému jídlu. Je to takový zvyk. Prostě, i když připravím chléb s pomazánkou, tak si k tomu dáme salát. Moje nejoblíbenější dochucení salátu je sladko-kyselé. Používám různé octy a sladidla. Velmi často je to med, agávový sirup a nebo tmavý třtinový cukr.
Velmi snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a masa
SUROVINY pro 4 osoby:
3 hrsti mixu lisových salátů (hlávkový, dubový, polníček, rukola apod.)
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
0,5 dl vody
POSTUP PŘÍPRAVY:
Lisové saláty omyjeme, natrháme na sousta a dáme do mísy. Osolíme a opepříme.
Horkou vodou zalijeme cukr a necháme vystydnout. Následně přidáme citronovou šťávu a olivový olej. Dobře promícháme. Salát zalijeme zálivkou a podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments