top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový MRKVOVÝ DORT

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Mrkvový dort je velmi oblíbeným dezertem a dá se velmi efektně a rychle připravit, samozřejmě, i bez lepku. Já do mrkvového dortu přidávám jablko, protože jablko nám udělá dort daleko šťavnatější a bude také méně sladký. Dort můžeme samozřejmě opatřit polevou nebo jej můžeme rozkrojit a naplnit krémem. Krém by měl být tvarohový nebo třeba z lučiny.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut, pečení cca. 30 – 45 minut

  • Bez lepku, masa a v případě, že nebudeme dělat polevu, tak i bez laktózy

SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček

  • ½ hrnku bezlepkové mouky (mix pohanková a rýžová)

  • 1 hrnek třtinového cukru (můžete redukovat na 3/4)

  • 2 velké mrkve

  • 1 jablko

  • 1/2 hrnku oleje, třeba slunečnicový

  • 1 hrnek lískových ořechů

  • 3 vejce

  • 2 lžičky sody

  • 2 lžičky vanilkového cukru

  • 2 lžičky skořice

  • špetka soli

  • máslo a kokos


Bezlepkový MRKVOVÝ DORT

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Troubu si předehřejeme na 180°C. Mrkev a jablko si nastrouháme. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

  • Suché přísady smícháme dohromady, přidáme vejce a olej a nastrouhanou mrkev a jablko. Hmotu nalijeme do pekáče a pečeme asi 45 minut při 200 °C.

Po vychladnutí můžeme dozdobit polevou, kterou připravíme ze 2 lučin, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, 1 lžíce zakysané smetany a 1 lžíce másle. Vše smícháme dohromady, nakonec poklademe sezonním ovocem, např. borůvkami.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



590 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page