Video návod.
Krok za krokem se dozvíte, jak na to. Tento chléb, v různých modifikacích peču 2 až 3 krát týdně. Je to z důvodu samozřejmě úspory času a jak už víte, bezlepkové pečivo v obchodě ze zásady nekupuji. Tak se na to společně pojďme podívat. Video má cca. 11 minut.
Zde naleznete link: https://www.youtube.com/watch?v=xFiAIDiUd6o
Velmi snadné
Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky včetně škrobu (rýžová, pohanková, kukuřičná, tapioková a škrob dle libosti - bramborový, kukuřičný apod.)
1 hrnek různých semínek (slunečnicová, dýňová, lněná, sezamová....) včetně 1/3 hrnku šrotovaných nebo namletých lněných semínek
1 balení sušeného droždí bez lepku
1 lžička soli
1 lžička xantanu
1 hrnek vody (podle nasákavosti mouky, budete zkoušet)
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
🎥 Video naleznete zde:
POSTUP PŘÍPRAVY:
Suché přísady smícháme dohromady.
Přidáme vodu a vypracujeme těsto.
Těsto dáme kynout do vysypané ošatky moukou, trvá to asi 45 minut.
Pečeme v remosce nebo v předehřáté troubě na 220 °C asi jednu hodinu.
Po upečení necháme vystydnout na mřížce
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
Comments