Jelikož je čas Octoberfestu, ti kteří mají rádi, tuto krásnou německou spolkovou zemi, jistě budou znát tzv. Obazda. Dá se koupit i u nás, myslím, že jsem ji viděla i v nějakém řetězci. Jelikož je velmi snadná na přípravu, zde recept, jak ji dělám já. Obazda je nenáročná na suroviny, pravděpodobně budete mít vše doma.
Snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, vajec a masa - v případě alergie na laktózu, vše je možné koupit i bez laktózy.
SUROVINY:
2 hermelíny, ideálně smetanové, měkké
1 lžička kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
kousek (asi lžíce) změklého másla - lze vynechat
1 cibule bílá, kdo má rád červenou, dá červenou
2 malá balení lučiny (žervé) nebo jiného čerstvého sýra
sůl a pepř
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP PŘÍPRAVY:
Hermelíny si nakrájíme na kostky. Není potřeba to dělat nijak úhledně, budeme mačkat.
Cibuli si nakrájíme najemno.
Nakrájené hermelíny, cibuli a lučinu (žervé), máslo a koření dáme do misky, propracujeme vidličkou a dáme do servírovací mísy, popř. otřeme misku, ve které jsme pracovali.
Můžeme lehce poprášit paprikou nebo ozdobit plátky cibule, hroznovým vínem apod..
Vychladíme a můžeme podávat, ideálně s bezlepkovým chlebem, ten na obrázku je velká bomba, recept vám zde přidám příště. A pokud se nám podaří upéct bezlepkový preclík, tak to bude jako v Mnichově:-).
Dobrou chuť! Guten Appetit nebo také Mahlzeit!
Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments