Čerstvý losos je výtečná ryba, plná pro nás prospěšných tuků, vitamínů atd. Lososa obvykle peču v remosce a to z následujících důvodů. Při smažení na pánvi neskutečně prská a obvykle je to na generální úklid kuchyně a dále, protože se jedná o "masitou" rybu, na jeho propečení se na pánvi docela dlouho čeká. A samozřejmě jedná se také o přípravu zdravější.
Jako přílohu jsem zvolila rychle orestovanou cuketu se žampiony. Máme sezonu cuket, takže každá úprava dobrá.
Velmi snadné, příprava 20 minut
Bez lepku, vajec a laktózy.
Suroviny pro 2 osoby
Ryba:
2 porce čerstvého lososa
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
1 limeta
Cuketa se žampiony:
1 cuketa
10 malých žampionů nebo jedno malé balení
2 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín
olivový olej
Postup přípravy:
Ryba:
Rybu osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem.
Dáme do remosky a pečeme, až je hotová, tedy cca. 20 min.
Nakonec zakápneme limetovou šťávou.
Cuketa se žampiony:
Zeleninu, včetně česneku si očistíme a nakrájíme na plátky. Já odstraňuji u cukety semínka, komu nevadí, nechá.
Na olivovém oleji si orestujeme česnek s trochou kmínu a poté přidáme žampiony a cuketu. Osolíme a opepříme.
Vše orestujeme, pracujeme rychle trvá to asi 2 minuty. Jakmile máme hotovo, můžeme podávat.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments