top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový PEČENÝ LOSOS se zeleninou

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Čerstvý losos je výtečná ryba, plná pro nás prospěšných tuků, vitamínů atd. Lososa obvykle peču v remosce a to z následujících důvodů. Při smažení na pánvi neskutečně prská a obvykle je to na generální úklid kuchyně a dále, protože se jedná o "masitou" rybu, na jeho propečení se na pánvi docela dlouho čeká. A samozřejmě jedná se také o přípravu zdravější.


Jako přílohu jsem zvolila rychle orestovanou cuketu se žampiony. Máme sezonu cuket, takže každá úprava dobrá.


  • Velmi snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, vajec a laktózy.


Suroviny pro 2 osoby


Ryba:

  • 2 porce čerstvého lososa

  • sůl, pepř

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 limeta


Bezlepkový PEČENÝ LOSOS se zeleninou

Cuketa se žampiony:

  • 1 cuketa

  • 10 malých žampionů nebo jedno malé balení

  • 2 stroužky česneku

  • sůl, pepř, kmín

  • olivový olej


Postup přípravy:


Ryba:

  • Rybu osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem.

  • Dáme do remosky a pečeme, až je hotová, tedy cca. 20 min.

  • Nakonec zakápneme limetovou šťávou.



Bezlepkový PEČENÝ LOSOS se zeleninou


Cuketa se žampiony:

  • Zeleninu, včetně česneku si očistíme a nakrájíme na plátky. Já odstraňuji u cukety semínka, komu nevadí, nechá.

  • Na olivovém oleji si orestujeme česnek s trochou kmínu a poté přidáme žampiony a cuketu. Osolíme a opepříme.

  • Vše orestujeme, pracujeme rychle trvá to asi 2 minuty. Jakmile máme hotovo, můžeme podávat.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



145 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page