Pečený čaj můžeme připravovat dle sezóny a samozřejmě dle naší chuti. Můžeme použít různé koření nebo druhy ovoce, které zrovna už není v nejlepší kondici. Chutná znamenitě.
Velmi snadné, příprava 1 hodina
Bez lepku, vajec, masa a laktózy.
Suroviny na 3 sklenice obsahu 200 ml:
2 jablka
2 pomeranče
1 mandarinka
1 hrnek jahod
1 citron
1, 5 hrnku třtinového cukru
2 ks skořice celé
1 hvězdička badyánu
1 lžička hřebíčku
Postup přípravy:
Ovoce omyjeme, očistíme, zbavíme kůry a jádřinců. Nakrájíme na kousky asi 2×1 cm. Dáme do pekáče, přidáme koření, které jsme si rozdrobili nebo zpracovali v hmoždíři. Zasypeme cukrem. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu. Občas promícháme.
Připravíme si sklenice (malé zavařovačky s víčkem), které důkladně vymyjeme – ideálně v myčce. Necháme vyschnout.
Pečený čaj nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vystydnout.
Pečený čaj dáme do hrníčků (2 lžičky na 2dl) a zalijeme vřelou vodou. Ovoce měníme dle sezóny a chuti.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments