top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové plněné PORTOBELLO

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Portobello je moje oblíbená houba. Dneska je po celý rok k dostání a chutná znamenitě. Moje nejoblíbenější příprava je Portobello plněné. Můžeme si udělat rychlou večeři, ve stylu "co domov dal" a různých variant máme nespočet. Prostě, co najdu v lednici nebo ve spíži, mohu použít. Třeba kus sýra, nějakou unavenou petrželku nebo cibuli.

  • Snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, vajec a masa, pokud nepoužijete Parmezán, tak i bez laktózy

SUROVINY (4 porce):

  • 4 ks Portobella (velký žampion)

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 hrst petrželky

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce parmezánu (nemusí být)

  • sůl, pepř a kmín

Bezlepkové plněné PORTOBELLO

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Portobella očistíme, vyjmeme nohu, kterou najemno nakrájíme. Klobouky dáme stranou. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno, stejně tak petrželku.

  • Na pánev dáme olivový olej, orestujeme cibuli a česnek s kmínem, následně přidáme nasekanou houbu, osolíme a opepříme. Celé restování trvá asi minutu, až máme hotovo, přidáme petrželku.

  • Klobouky naplníme směsí, posypeme parmezánem, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéci do trouby nebo do remosky. Bude to trvat asi 15 – 20 minut.

Podáváme se salátem nebo jako hlavní jídlo s bramborovou kaší.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page