izoto s houbami je naším evergreenem. U nás doma je tento pokrm velmi žádaný. V momentu, kdy se naučíme rizoto připravovat, tedy ne ve stylu základka a koupíme si drahou rýži na rizoto, tam máme o delikatesu postaráno. Jedná se o recept, který je více než variabilní. Můžeme připravit s masem, houbami, mořskými plody se sýry jako je třeba Gorgonzola apod. A já někdy místo rýže použiji pohanku. Recept je zde také k dispozici.
Snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, vegetariánské a bez vajec
SUROVINY:
1 hrnek rýže na rizoto, např. Alborio
1/2 hrnku lesních hub (mražené) v případě, že máte čerstvé, tak hrnek celý
1 šalotka
3 stroužky česneku
olivový olej
1 lžička kmínu
1/2 lžičky soli, špetka pepře
voda nebo vývar
1 hrst petržele, nasekané
2 lžíce másla
2 lžíce parmazánu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a česnek nasekáme.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máme mražené, necháme povolit.
Do hrnce si dáme rozehřát olivový olej, přidáme šalotku a česnek a rychle restujeme do světle zlaté.
Přidáme houby a kmín, rychle restujeme, houby pustí vodu.
Následně dáme do hrnce rýží, kterou společně se základem, asi minutu restujeme. Osolíme a opepříme.
Zalijeme vývarem nebo vodou. Asi 1 cm nad rýži. A teď budeme míchat a čekat, až se voda vypaří. Pokud je rýže ještě tvrdá, tak přidáme vodu.
Jakmile je rýže hotová, rýže musí držet ještě pohromadě, odstavíme a přimícháme parmazán, studené máslo a nasekanou petrželku.
Ihned podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments