Jedná se velmi snadný recept, který zvládne každý a mohou nám samozřejmě i asistovat děti. Příprava nám nezabere více než 30 minut.
Snadné
Bez lepku, vajec, laktózy a masa
SUROVINY:
1 kg rybízu (já jsem dělala jak z bílého, tak červeného, postup je stejný)
¼ kg tmavého třtinového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejdříve si vymyjeme, řádně, sklenice s víčkem, do kterých marmeládu chceme dát.
Ovoce důkladně omyjeme.
Cukr a sůl necháme v hrnci na středním plameni rozpustit, až vznikne karamel.
Poté přidáme ovoce, svižně mícháme, až ovoce pustí šťávu.
Necháme na malém plameni vařit, až do zhoustnutí a rozvaření ovoce.
Nakonec přidáme citronovou šťávu, doladíme sladko-kyselost.
Marmeládu pasírujeme přes síto do sklenic, následně uzavřeme a dáme dnem dolů.
Necháme zcela vychladnout
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments