top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový SALÁT S TUŇÁKEM

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Variace na Salát Nicose. Velmi oblíbený v přímořským destinacích, ale i u nás si jistě najde své pevné místo. Salát je sytý, tak je klidně můžeme servírovat jako oběd nebo večeři.

  • Snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku a laktózy.

Suroviny pro 2 osoby:

  • ½ ledového salátu

  • ½ červené papriky

  • 6 cherry rajčátek

  • 2 vejce

  • 1 balení tuňáka v olivovém oleji

  • 3 brambory

  • šťáva z 1 citronu

  • 1 lžička medu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • hoblinky parmazánu (není nutné)


Bezlepkový SALÁT S TUŇÁKEM

Postup přípravy:

  • Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut) a brambory do měkka. Brambory vaříme ve slupce a v osolené vodě.

  • Očistíme, nakrájíme nebo natrháme zeleninu. Nakrájíme vejce a brambory.

  • Zálivku připravíme z citronové šťávy, medu, vody a oleje. Zeleninu si osolíme a opepříme, zalijeme zálivkou, dobře promícháme. Dáme na talíře, ozdobíme tuňákem, vajíčky a bramborami, popř. hoblinkami parmazánu.

Podáváme jako sytou večeři. Můžeme doplnit pečivem, ale není to nutné.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page