Variace na Salát Nicose. Velmi oblíbený v přímořským destinacích, ale i u nás si jistě najde své pevné místo. Salát je sytý, tak je klidně můžeme servírovat jako oběd nebo večeři.
Snadné, příprava 15 minut
Bez lepku a laktózy.
Suroviny pro 2 osoby:
½ ledového salátu
½ červené papriky
6 cherry rajčátek
2 vejce
1 balení tuňáka v olivovém oleji
3 brambory
šťáva z 1 citronu
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hoblinky parmazánu (není nutné)
Postup přípravy:
Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut) a brambory do měkka. Brambory vaříme ve slupce a v osolené vodě.
Očistíme, nakrájíme nebo natrháme zeleninu. Nakrájíme vejce a brambory.
Zálivku připravíme z citronové šťávy, medu, vody a oleje. Zeleninu si osolíme a opepříme, zalijeme zálivkou, dobře promícháme. Dáme na talíře, ozdobíme tuňákem, vajíčky a bramborami, popř. hoblinkami parmazánu.
Podáváme jako sytou večeři. Můžeme doplnit pečivem, ale není to nutné.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments