top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový SALÁT z červené řepy

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Velmi osvěžující. Kdo má rád sladké, přidá brusinky nebo rozinky. K řepě jdou také např. arašídy. Klasický ocet řepu pikantně ochutí. Vinné nebo jiné octy jsou jemnější a málo výrazné pro tento recept.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, bez laktózy, bez vajec a samozřejmě vegetariánské

SUROVINY:

  • 4 ks uvařené červené řepy (může být i jinak barevná)

  • 3 lžíce octa (klasický lihový)

  • 1 lžíce medu nebo např. agávového sirupu

  • 6 lžic vody

  • hrst máty

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř

Bezlepkový SALÁT z červené řepy

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Řepu nastrouháme nahrubo. Mátu nasekáme. Dáme vše do misky, osolíme a opepříme a promícháme.

  • Zálivku si připravíme smícháním octa, medu, vody a oleje. Řepu zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme vychladit.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


69 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page