Sekané maso je oblíbené a velmi variabilní. Pokud máme doma mlýnek na maso, můžeme si samozřejmě maso připravit sami, ale není to nezbytně nutné. U dobrého řezníka nám maso rádi namelou.
Fenykl je pro mnohé Čechy neznámý, ale pokud na něj někde natrefíte, nebojte se fenykl koupit. Hodí se k rybě, do salátů nebo třeba do sekané.
Snadné, příprava 10 minut, pečení 50 minut
Bez lepku a laktózy.
SUROVINY na bezlepkovou sekanou:
600 g mletého hovězího masa
½ bulvy fenyklu
1 cibule
4 stroužky česneku
hrst libečku
1 vejce
hrst kostiček parmezánu nebo pecorina
sůl a pepř
Bezlepková sekaná POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso si umeleme. Cibuli, fenykl a česnek dáme do mixeru a umixujeme najemno. Libeček nasekáme.
Maso s cibulí, česnekem, fenyklem, vejcem a kořením dobře promícháme. Utvoříme váleček a do středu vložíme sýr, nakrájený na kostičky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
Podáváme s bramborem, kaší nebo např. teplou zeleninou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments