top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková SEKANÁ S FENYKLEM

Aktualizováno: 13. 7.

Sekané maso je oblíbené a velmi variabilní. Pokud máme doma mlýnek na maso, můžeme si samozřejmě maso připravit sami, ale není to nezbytně nutné. U dobrého řezníka nám maso rádi namelou.


Fenykl je pro mnohé Čechy neznámý, ale pokud na něj někde natrefíte, nebojte se fenykl koupit. Hodí se k rybě, do salátů nebo třeba do sekané.


  • Snadné, příprava 10 minut, pečení 50 minut

  • Bez lepku a laktózy.


SUROVINY na bezlepkovou sekanou:

  • 600 g mletého hovězího masa

  • ½ bulvy fenyklu

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • hrst libečku

  • 1 vejce

  • hrst kostiček parmezánu nebo pecorina

  • sůl a pepř

Bezlepková SEKANÁ S FENYKLEM

Bezlepková sekaná POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso si umeleme. Cibuli, fenykl a česnek dáme do mixeru a umixujeme najemno. Libeček nasekáme.

  • Maso s cibulí, česnekem, fenyklem, vejcem a kořením dobře promícháme. Utvoříme váleček a do středu vložíme sýr, nakrájený na kostičky.

  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.


Podáváme s bramborem, kaší nebo např. teplou zeleninou.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page