Slaný karamel jsem tvořila proto, protože jsem chtěla slepit mé perníčky dohromady a ještě je vykoupat v hořké čokoládě. Recept přidám snad brzy. Slaný karamel jsem dělala s kokosovým mlékem, klidně můžete použít kokosovou smetanu, bude hustější.
Snadné, příprava 15 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě také masa
SUROVINY:
1 balení malé (150 ml) kokosového mléka
2 lžíce cukru (tmavý třtinový)
1/2 lžičky soli (Himalájská)
POSTUP:
Začneme tím, že si v rendlíku rozpustíme cukr. Bude to chvilku trvat a musíme dávat pozor, abychom cukr nespálili.
Jakmile máme hotovo opatrně přilejeme kokosové mléko a přidáme sůl.
Neustále mícháme a karamel necháme zredukovat na námi požadovanou hustotu.
Nakonec nalijeme do velmi pečlivě vypláchnuté skleničky nebo jiné nádoby, podle toho, co máme v úmyslu s karamelem dělat.
Já jsem slepovala perníčky - recept bude brzy k dispozici.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments