Pohankové nudle se v Japonsku nazývají Soba. Snažila jsem je někde koupit, úplně se mi do přípravy domácích nechtělo. Ale bohužel, co jsem objevila, tak byl mix pšeničné a pohankové mouky. No a tak jako obvykle, přišla do programu dne domácí výroba pasty. Stojí to za to! Čerstvá pasta je prostě neodolatelná.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, vajec, laktózy a masa.
SUROVINY:
1 hrnek pohankové mouky
1 lžíce psyllia
1 lžička Guar gumy (E412, nebojte se, je to rozpustná vláknina, získá se ze semen guarových bobů)
voda, podle nasákavosti mouky, musíte zkoušet
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
Smícháme suché přísady a přidáme vodu a olej.
Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku.
Pokud máme stojek na nudle nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle.
Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.
Nudle soba používáme jako standardní těstoviny. My jsme k nudlím soba měli např. omáčku z tuňáka a rajčat a bylo to delikatesní!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments