Taková ta z nouze cnost. Máte hlad, nemáte chuť stát dlouho u sporáku, v lednici na vás koukají brambory, které jste uvařila včera. Pak se tam najde ještě trocha Balkánu, pár oliv a rajčata. A o dokonalou lahůdku, kterou musí zvládnout i malé dítě máte postaráno. Hotovo za pár minut.
Příprava 20 minut (bez vaření brambor), velmi snadné
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY na 2 porce:
5 uvařených brambor ve slupce
hrst cherry rajčátek
hrst oliv
2 lžíce olivového oleje
1/2 balení balkánského sýra
nějaké bylinky
sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Nasekáme si bylinky a nakrájíme rajčata.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme brambory. Jakmile nám chytnou zlatou barvu, přidáme olivy a nakonec rajčata, která jen prohřejeme.
Posypeme bylinkami a na talířích dozdobíme Balkánským sýrem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments