top of page

Bezlepkový TOASTOVÝ CHLÉB

Aktualizováno: 24. 3. 2024

Tak se tedy přiznám. Vyšel až na druhý pokus. První letěl do koše. Vypadal, že je dokonale propečen, ale nebyl.


Dnes už to vyšlo. Má nádherně křupavou kůrku a uvnitř je báječně měkký a vláčný. Téměř by člověk nepoznal, že je to bezlepkový.


Smíchala jsem si svoji vlastní bezlepkovou moučnou směs, kdo preferuje koupenou směs, může ji samozřejmě použít.


  • Snadné, příprava včetně pečení 2 hodiny

  • Bez lepku a bez masa


Bezlepkový TOASTOVÝ CHLÉB


SUROVINY na bezlepkový chléb:




Bezlepkový TOASTOVÝ CHLÉB


POSTUP na přípravu toustového chleba bez lepku:


  • Připravíme si formu na toastový chléb. Já mám silikonovou.

  • Sušené droždí si rozpustíme ve vlažné vodě.

  • Suché přísady si promícháme a dáme do robotu.

  • Přidáme mokré přísady a necháme robot nebo naše ruce pracovat. Asi tak 5 minut.

  • Těsto jsem nechala cca. 20 minut odpočinou. Pak jsem ho ještě jednou, tentokrát vařečkou prohnětla.

  • Poté jsem ho dala do formy a nechala nakynout.

  • Troubu jsem si předehřála na 220 °C a dala jsem do ní také nádobku s vodou.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Mě peče trouba nějak pomalu, někdo bude mít hotovo dříve.


Bezlepkový TOASTOVÝ CHLÉB


Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Kommentare


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page