Tofu má své příznivce a samozřejmě také své odpůrce, kteří zarytě zůstávají u své masité stravy. Ano, jím také maso, ale občas mě prostě napadne vyzkoušet něco jiného. A to třeba tofu.
Velmi snadné, příprava 15 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a masa
Suroviny pro 2 osoby:
1 balení přírodního tofu
1 menší cibule
1 mrkev
2 zelí pak-choi (balení po 2 ks, obvyklá prodejní síť)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 dl vody
1 lžíce sójové omáčky (bez lepku)
sůl, pepř
1 lžíce oleje (ne olivový)
Postup přípravy:
Důkladně si omyjeme pak-choi pod tekoucí vodou. Očistíme a nakrájíme si zbylou zeleninu. Cibuli nekrájíme na kostičky, ale na tenké měsíčky.
Tofu si nakrájíme na sousta. Do studené vody si dáme škrob a dobře jej rozmícháme.
Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme tofu, které restujeme do zlatova. Poté přidáme zeleninu, kterou smažíme asi 1 minutu. Nakonec vše zalijeme škrobovou vodou, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.
Jako příloha se hodí bílá rýže nebo rýžové nudle.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments