Bezlepková TRESKA tmavá pečená se zeleninou
- Dagmar Matějková
- 3. 9. 2021
- Minut čtení: 2
Aktualizováno: 4. 11. 2022
Tmavou tresku jsem si oblíbila pro její pevnou strukturu a výraznou chuť. Jelikož v mé domácnosti nemáme friťák, ani nesmažíme třeba hranolky apod. rybu obvykle peču s něčím nebo na něčem. Nic proti smaženému jídlu nemám, jen mi vadí to, že pokud se dělá ryba na pánvi, tak olej většinou stříká kolem dokola a raději věnuji svůj čas nějaké zábavě, než gruntování kuchyně po každém druhém jídle.
💡 Tuto úpravu zvládne každý a je velmi variabilní. Zeleninu, ale i druh ryby můžeme volit podle toho, co jsme zrovna koupili. Domnívám se, že jde také o pokrm dietní, ale hlavně výtečně chutná a máte za pár minut hotovo.
Velmi snadné, příprava 30 minut, včetně pečení
Bez lepku, vajec a laktózy.
Suroviny pro 2 - 3 osoby:
2 - 3 porce čerstvé tmavé tresky
sůl, pepř
1 cuketa
hrst cherry rajčátek
1 červené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 limeta nebo citron

Postup přípravy:
Omyjeme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, cuketě odstraníme lžící semínka a nakrájíme na půlkolečka. Rajčátka nakrájíme na půlky.
Dáme do pekáče a osolíme a opepříme.
Rybu osolíme a opepříme, položíme na zeleninu. Vše pokapeme olivovým olejem.
Dáme do remosky nebo trouby, kterou jsme si rozehřáli na 220 °C. Pečeme, až je ryba hotová, tedy cca. 20 min.
Nakonec zakápneme limetovou nebo citronovou šťávou.
Můžeme podávat. My přílohu nepotřebujeme, nicméně pro koho by to bylo málo:-), hodí se třeba bramborová kaše nebo jiné pyré dle naší chuti.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments