Tuňákovou pomazánku připravuji velmi ráda. Je to rychlovka a dá se připravit na x způsobů. Tentokrát jsem použila balkánský sýr a jogurt. U balkánu je potřeba dávat pozor na to, jak slaný sýr je, abychom z tuňáka neudělali slanečka. Pomazánka je hotová velmi rychle a chutná báječně s čerstvým bezlepkovým chlebem, který si můžete upéct podle mých receptů a to bez vážení a složitých postupů.
příprava 10 minut
snadné
Suroviny:
1/2 bílého jogurtu
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (kupte si nějaký kvalitnější, není potřeba koupit to nejdražší, ale "šrot" také není ideální)
1/2 červené cibule
balkánský sýr (5 cm)
1 lžička hořčice (použila jsem německou Bio Senf, tuším z DM)
sůl a pepř
1/2 limety nebo citronu
Postup přípravy:
Cibuli si nakrájíme najemno a kousek nakrájíme na plátky, které si necháme na ozdobu.
Balkánský sýr si nastrouháme nebo nadrobíme.
Z tuňáka slijeme olej, dáme do misky společně s jogurtem, cibulkou, hořčicí a balkánem.
Osolíme, opepříme, zakápneme limetovou nebo citronovou šťávou a důkladně zpracujeme vidličkou. Dáme do misky, ve které budeme pomazánku podávat a ozdobíme plátky červené cibule.
Podáváme vychlazené s bezlepkovým pečivem a zeleninou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments