Kuřecí stehna jsou šťavnatá a pokud si je, ideálně, ještě přes noc naložíme, budou dokonale křehká. Pokud stehna kupujeme balená, tak vybíráme s kůží. Samozřejmě, kdo dbá na štíhlou linii, může kůži odstranit. Ale jak dobře víme, tuk je nositelem chuti.
Velmi snadné, příprava 20 minut + čas na naložení
Bez lepku, laktózy a vajec.
Suroviny:
4 vykostěná kuřecí stehna
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 větvičky tymiánu
šťáva z jednoho citronu nebo limety
lžička medu
Postup přípravy:
Stehna vykostíme nebo koupíme již připravená. Maso nasolíme a opepříme.
Marinádu si připravíme z oleje, medu a citronové šťávy. Maso spojíme s marinádou, přidáme větvičky tymiánu a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Maso necháme dojít pokojové teploty a grilujeme na předem dobře rozehřátém grilu. Po ugrilování dáme maso do mísy/talíře, přikryjeme dalším talířem nebo pokličkou a na pár minut necháme odpočinout na teplém místě.
Podáváme se salátem nebo grilovanou zeleninou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments