top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový VEGI BURGER

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Fazolový burger laděný do Indie udělá radost vegetariánům, ale samozřejmě chutná i ostatním, kteří maso vynechávají ze zdravotních důvodů. A bude jistě chutnat i těm, kteří si myslí, že bezmasá strava je méně chutná. Fazole můžeme nahradit samozřejmě jinými luštěninami např. čočkou, hrachem nebo jiným druhem fazolí.

  • Snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, masa a laktózy

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 konzerva fazolí (já jsem použila fazole červené)

  • 1 červená cibule

  • 3 lžíce cizrnové mouky

  • 1 vejce

  • bylinky dle sezóny a chuti

  • chilli papričky (nemusí být)

  • koření: sůl, pepř, římský kmín, česnekový extrakt

  • k podávání 4 bulky - použila jsem bezlepkové "popraskané". Naleznete v sekci pečivo. Ke kompletaci burgerů budete potřebovat ještě následující ingredience: majonézu a bazalkové pesto na potření housek, římský salát, grilovanou cuketu. Kdo má rád sýr, přidá sýr dle vlastní chuti. Také dle sezóny a chuti můžeme měnit zeleninu nebo bulky.

Bezlepkový VEGI BURGER

Postup přípravy:

  • Fazole rozmixujeme, ale ne úplně do hladka. Já nechávám kousky pro lepší konzistenci.

  • Cibuli a bylinky si nasekáme najemno a dáme do mísy s fazolemi.

  • Dobře okořeníme a přidáme vejce a cizrnovou mouku.

  • Vše dobře propracujeme a necháme asi 20 minut odpočinou.

  • Vytvarujeme burgery a smažíme. Můžeme použít rostlinný olej nebo také přepuštěné máslo, ale musíme dávat pozor na teplotu tuku. Smažení je potřeba pozvolné, jinak se nám burgery spálí a uvnitř budou syrové.

  • Po usmažení kompletujeme burgery dle naší fantazie.

Podáváme se salátem a můžeme samozřejmě doplnit o hranolky, dipy, nakrájenou zeleninu nebo třeba zeleninu kysanou.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



69 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page