Fazolový burger laděný do Indie udělá radost vegetariánům, ale samozřejmě chutná i ostatním, kteří maso vynechávají ze zdravotních důvodů. A bude jistě chutnat i těm, kteří si myslí, že bezmasá strava je méně chutná. Fazole můžeme nahradit samozřejmě jinými luštěninami např. čočkou, hrachem nebo jiným druhem fazolí.
Snadné, příprava 20 minut
Bez lepku, masa a laktózy
Suroviny pro 4 osoby:
1 konzerva fazolí (já jsem použila fazole červené)
1 červená cibule
3 lžíce cizrnové mouky
1 vejce
bylinky dle sezóny a chuti
chilli papričky (nemusí být)
koření: sůl, pepř, římský kmín, česnekový extrakt
k podávání 4 bulky - použila jsem bezlepkové "popraskané". Naleznete v sekci pečivo. Ke kompletaci burgerů budete potřebovat ještě následující ingredience: majonézu a bazalkové pesto na potření housek, římský salát, grilovanou cuketu. Kdo má rád sýr, přidá sýr dle vlastní chuti. Také dle sezóny a chuti můžeme měnit zeleninu nebo bulky.
Postup přípravy:
Fazole rozmixujeme, ale ne úplně do hladka. Já nechávám kousky pro lepší konzistenci.
Cibuli a bylinky si nasekáme najemno a dáme do mísy s fazolemi.
Dobře okořeníme a přidáme vejce a cizrnovou mouku.
Vše dobře propracujeme a necháme asi 20 minut odpočinou.
Vytvarujeme burgery a smažíme. Můžeme použít rostlinný olej nebo také přepuštěné máslo, ale musíme dávat pozor na teplotu tuku. Smažení je potřeba pozvolné, jinak se nám burgery spálí a uvnitř budou syrové.
Po usmažení kompletujeme burgery dle naší fantazie.
Podáváme se salátem a můžeme samozřejmě doplnit o hranolky, dipy, nakrájenou zeleninu nebo třeba zeleninu kysanou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
コメント