top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový ZELNÝ SALÁT

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Kysané zelí je v podzimním a zimním období výtečným zdrojem vitamínů. Zelí samozřejmě pomáhá také se správnou funkcí zažívání. Někoho zelí, ovšem může nadýmat. U nás doma, když jsem byla dítě, bylo kysané zelí na stole skoro pořád. Máma měla různé varianty. Buď s jablkem nebo třeba s mrkví. Já vám dnes nabídnu recept s koriandrem.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě vhodné pro vegetariány

SUROVINY:

  • 1 balení kysaného zelí, popř. 2 hrnky domácího

  • hrst koriandru

  • 1 červená cibule

  • 1 lžíce agávového sirupu

  • 3 lžíce vinného octa

  • 1 lžíce oleje (dle chuti)

  • sůl a pepř


Bezlepkový ZELNÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zelí necháme okapat, dáme do mísy, osolíme a opepříme.

  • Cibuli očistíme a nekrájíme najemno. Koriandr nasekáme.

  • Dresing připravíme smícháním sirupu, octa. Zředíme vodou a nakonec zakápneme olejem.

  • Všechny suroviny promícháme a můžeme podávat.

Doporučuji dresing připravit více sladký, neboť zelí, chuť ovlivní svojí kyselostí.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page