Kysané zelí je v podzimním a zimním období výtečným zdrojem vitamínů. Zelí samozřejmě pomáhá také se správnou funkcí zažívání. Někoho zelí, ovšem může nadýmat. U nás doma, když jsem byla dítě, bylo kysané zelí na stole skoro pořád. Máma měla různé varianty. Buď s jablkem nebo třeba s mrkví. Já vám dnes nabídnu recept s koriandrem.
Snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě vhodné pro vegetariány
SUROVINY:
1 balení kysaného zelí, popř. 2 hrnky domácího
hrst koriandru
1 červená cibule
1 lžíce agávového sirupu
3 lžíce vinného octa
1 lžíce oleje (dle chuti)
sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zelí necháme okapat, dáme do mísy, osolíme a opepříme.
Cibuli očistíme a nekrájíme najemno. Koriandr nasekáme.
Dresing připravíme smícháním sirupu, octa. Zředíme vodou a nakonec zakápneme olejem.
Všechny suroviny promícháme a můžeme podávat.
Doporučuji dresing připravit více sladký, neboť zelí, chuť ovlivní svojí kyselostí.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments