top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový římský SALÁT

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Římský salát je křehký a velmi chutný. Je to také jeden ze salátů, který můžeme krájet, nikoliv trhat na sousta. Když tento salát kupujeme, je lepší si vybrat menší kusy, které budou šťavnatější a bez pochyby chutnější. Ocet balsamico dodá zálivce ostrost, ale také jemnost.

  • Velmi snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě masa.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 2 římské saláty

  • 3 lžíce octu balsamico

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 2 lžíce medu

  • 6 lžic vody

  • 2 lžíce olivového oleje


Bezlepkový římský SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Salát opereme a nakrájíme na sousta, osolíme a opepříme.

  • Zálivku si připravíme odměřením surovin a vše velmi dobře promícháme – nejlépe použijeme uzavíratelnou nádobku, ve které vše dobře protřeseme.

  • Dobře promícháme se salátem a můžeme podávat.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


52 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page