Římský salát je křehký a velmi chutný. Je to také jeden ze salátů, který můžeme krájet, nikoliv trhat na sousta. Když tento salát kupujeme, je lepší si vybrat menší kusy, které budou šťavnatější a bez pochyby chutnější. Ocet balsamico dodá zálivce ostrost, ale také jemnost.
Velmi snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě masa.
SUROVINY pro 4 osoby:
2 římské saláty
3 lžíce octu balsamico
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
6 lžic vody
2 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
Salát opereme a nakrájíme na sousta, osolíme a opepříme.
Zálivku si připravíme odměřením surovin a vše velmi dobře promícháme – nejlépe použijeme uzavíratelnou nádobku, ve které vše dobře protřeseme.
Dobře promícháme se salátem a můžeme podávat.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments